Dernažni geokompoziti

Dernažni geokompozit je sestavljen iz plastičnega jedra-mreže in geotekstila na eni ali obeh straneh. Plastično jedro skrbi za dobro odvajanje vode, geotekstil pa opravlja funkcijo ločevanja in preprečuje zablatenje drenažnega jedra. 

PEHD Geomembrane

PEHD geomembrane oziroma folije so najbolj široko uporabljene folije za izvajanje različnih tesnjenj, kjer je potrebno zagotoviti vodonepropustnost in plinotesnot. Odlikuje jih odpornost na UV žarke, izcedne vode, večino kemikalij in baz. Odporne so na na prodor korenin, glodalce in mikroorganizme. Izjemno dobro prenašajo ekstremne zunanje vplive (temperature do -40 stopinj) v okolje pa ne izlužujejo nevarnih snovi.

Najpogosteje se uporabljajo pri tesnjenju in prekrivanju odgalališč, vodnih zajetjih, lag

 
Drenažni geokompoziti

Dernažni geokompozit je sestavljen iz plastičnega jedra-mreže in geotekstila na eni ali obeh straneh. Plastično jedro skrbi za dobro odvajanje vode, geotekstil pa opravlja funkcijo ločevanja in preprečuje zablatenje drenažnega jedra. Uporabljajo se za dreniranje meteornih in izcedenih vod pri prekirvanju odlagališč, odvodnjavanju objektov, zalednih zidov. Drenažni geokompoziti so primerni tudi za plinsko drenažno pri odlagališčih odpadkov.

© 2017 Sinteza Lining