top of page

Protierozijske mreže

Protierozijske mreže so primerne za preprečevanje erozije na pobočjih brežin in vodnih zadrževalnikov. Za večje naklone in zahtevnejše protierozijske ukrepe so primerne protierozijske 3D mreže in umetnih materialov, za blažje naklone pa se lahko uporabijo tudi mreže iz naravnih kokosovih ali jutinih materialov.

 

PEHD Geomembrane

PEHD geomembrane oziroma folije so najbolj široko uporabljene folije za izvajanje različnih tesnjenj, kjer je potrebno zagotoviti vodonepropustnost in plinotesnot. Odlikuje jih odpornost na UV žarke, izcedne vode, večino kemikalij in baz. Odporne so na na prodor korenin, glodalce in mikroorganizme. Izjemno dobro prenašajo ekstremne zunanje vplive (temperature do -40 stopinj) v okolje pa ne izlužujejo nevarnih snovi.

Najpogosteje se uporabljajo pri tesnjenju in prekrivanju odgalališč, vodnih zajetjih, lag

Protierozijske 3D mreže
Obojsetransko hrapava geomembrana

Obojsetransko hrapava geomembrana

PEHD geomembrana folija2

PEHD geomembrana folija2

PEHD geomembrana folija

PEHD geomembrana folija

microspike PEHD geomembrana folija

microspike PEHD geomembrana folija

Protierozijske 3D mreže

 

Protierozijske globinske 3D mreže, narejene iz polipropilena so namenjene zaščiti in zatravitvi pobočij, nagnjenih k eroziji. Tridimenzionalna sestava omogoča zadrževanje sloja zemljine kljub vremenskim vplivom in hkrati deluje kot sidrna točka za korenine na novo posajenih rastlin.

Obstaja tudi ojačana različica globinske 3D mreže, posebej primerna za vgradnjo pri prekrivanju odlagališč direktno na tesnilni in drenažni sloj, saj uspešno zadržuje večjo debelino zemljine tudi na daljših in strmih pobočjih.

Tenax Multimat 100

Tenax Multimat 100

3D globinska protierozijska mreža visoke natezne trdnosti

Tenax Multimat 30

Tenax Multimat 30

3D globinska protierozijska mreža

protierozijska mreža

protierozijska mreža

Kokosove in jutine mreže
Kokosove in jutine mreže

Eden izmed načinov preprečevanja erozije v času zatravitve oz. zakoreninjenja vegetacije je uporaba mreže iz naravnih vlaken – kokosove ali jutine mreže. Mreže zadržujejo zemljino na svojem mestu, prav tako preprečujejo spiranje semen. So popolnoma naravne in biološko razgradljive mreže, ki se lepo umestijo v okolje. Omogočajo hitro rast vegetacije in na ta način tudi dolgoročno zmanjšanje verjetnosti pojava erozije.

kokosova protierizijska mreža

kokosova protierizijska mreža

bottom of page